top of page

İstanbul Telekom Ziyaretleri : Manisa CBÜ Teknokent

İstanbul Telekom, Ege Bölge Müdürlüğü'müzün, sahasındaki illerimize ziyaretleri devam ediyor. Özel sektör ve kamu kuruluşlarımızla tanışmak, bilgi alışverişlerinde bulunmak üzere yaptığımız ziyaretlerin bu haftaki adresi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent idi.



2017'de “Üründe ve Üretimde Dijitalleşme” sloganıyla yola çıkmış, başta Manisa Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere, tüm sanayi kuruluşlarına teknoloji geliştirme ve bünyesindeki makinalar ile üretim desteği sağlamaktadır.


Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 80 Ar-Ge firmasının katma değerli ürünler ortaya çıkardığı, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri ve akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği Teknokent'te İstanbul Telekom olarak gerek kendileriyle gerekse bünyesindeki firmalarla bilgi ve görüş alışverişi yapılmış, işbirliğimiz ile nasıl katma değerli servisler üretebileceğimiz konusunda verimli bir ziyaret olmuştur.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent, Geleceğin teknolojilerini üyelerine sunmak için araştırma, geliştirme ve yenilikçilik çalışmaları yapan girişimcilere ve sanayi firmalarına Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesinde bulunan 5.000 m2' lik binasında ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 80 Ar-Ge firmasının katma değerli ürünler ortaya çıkardığı, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri ve akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği bu bölgede geçen süre zarfında iki adet güdümlü proje gerçekleştirilmiştir. Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirilen güdümlü projelerden ilki, “Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi'dir. TR33 bölgesinde benzeri olmayan bu merkezde; prototipleme, kalite kontrol, modelleme ve tasarım çalışmaları yapılmaktadır. Uzman bir ekibin çalıştığı merkez bünyesinde lazer tarayıcı, gelişmiş endüstriyel tip 3 boyutlu yazıcılar, silikon kalıplama ve plastik enjeksiyon makinaları bulunmaktadır. İkinci güdümlü proje olan Manisa Savunma Sanayisi Teknoloji Geliştirme Kümesi kapsamında alüminyum vakum kaynağı ve sürtünme karıştırma kaynağı teknolojilerine yatırım yapılmıştır. Bu özelliğiyle Türkiye’de ilk olan MASTEK projesi ile TR33 bölgesinde savunma sanayisine yönelik ürün geliştirme konusunda kapasite oluşturulması ve gerekli kabiliyetin kazanılması amaçlanmaktadır. Halihazırda savunma sanayisine iş yapma kapasitesi bulunan firmaların tespiti ve bu firmaların da desteğiyle çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir.



Kendilerine bizi ağırladıkları, değerli bilgi alışverişleri yaptıkları için çok teşekkür ederiz.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page